تولید 55 هزار مگاوات ساعت انرژی روزانه نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان

مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران با پیش‌بینی تولید 55 هزار مگاوات ساعت انرژی روزانه نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در تابستان 1401، از برنامه‌ریزی برای افزایش 20 درصدی تولید برق نیروگاه‌های برق‌آبی نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش مهرگان پرس،جواد حاجیانی با اشاره به آخرین وضعیت تعمیرات نیروگاه‌های برق‌آبی انجام شده، اظهار کرد: تاکنون تعمیرات سالیانه 11 هزار و 582 مگاوات از واحدهای نیروگاه‌های برق آبی کشور به پایان رسیده و 380 مگاوات مربوط به واحدهای 3 و 4 دز و واحد 3 شهید عباسپور نیز تا پایان اردیبهشت‌ماه وارد مدار بهره‌برداری خواهند شد.
وی اضافه کرد: انتظار می‌رود در سال‌جاری همه واحدهای برق‌آبی به ظرفیت 12 هزار و 187 مگاوات در پیک تابستان آماده بهره‌برداری باشند و این در حالی است که در سال گذشته 11 هزار و 872 مگاوات ظرفیت نیروگاهی آماده بهره‌برداری و 315 مگاوات به‌دلیل مشکلات مالی و تامین قطعات خارج از مدار بود.
این گزارش حاکی است، با تاکید وزیر نیرو بر بهره‌برداری مناسب از نیروگاه‌های برق‌آبی در زمستان سال گذشته، آب برای تابستان پیش‌رو ذخیره‌سازی شد. این اقدام محرابیان علاوه بر ایجاد تلاش مضاعف در صنعت برق، باعث عبور موفق و بدون خاموشی وزارت نیرو از زمستان شد که توجه همگان را به این موضوع جلب کرد؛ چرا که در سال‌های گذشته معمولا با عدم مدیریت سوخت و استفاده از آب پشت سدها برای تولید برق، این وزارتخانه در تابستان به مشکل برمی‌خورد که تابستان 1400 به عنوان نمونه‌ای بارز از این چالش، ناترازی بالای 15 هزار مگاوات را به همراه داشت.
همچنین وزارت نیرو در ادامه با انجام اقدامات مناسب و زمانبندی مشخص در پروسه تعمیرات سالیانه نیروگاه‌های برق‌آبی موجب شد تمامی واحدهای برق‌آبی برای پیک تابستان آماده شوند.
به‌رغم خشکسالی موجود کشور، پیش‌بینی می‌شود متوسط انرژی تولیدی روزانه نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در تابستان امسال 55 هزار مگاوات ساعت باشد که نسبت به متوسط انرژی تولید شده در سال گذشته (46 هزار و 188 مگاوات ساعت)، حدود 20 درصد افزایش تولید خواهد داشت. همچنین پیش‌بینی متوسط ظرفیت قابل تولید نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در تابستان امسال با هشت ساعت کارکرد 6875 مگاوات است که در سال گذشته با تلاش فراوان به 5773 مگاوات رسیده بود.
بنابر این گزارش، نیروگاه‌های برق‌آبی یکی از ارکان صنعت نیروگاهی کشور است که به‌رغم محدودیت نسبی منابع آبی کشور در سال‌های اخیر همواره نقشی اساسی در پایدارسازی شبکه سراسری برق و تامین بار پیک را به عهده داشته است. این نیروگاه‌ها نیازی به سوخت ندارند و به لحاظ حفظ محیط زیست و ذخایر آبی، یاری‌رسان مجموعه صنعت برق در کشور هستند.
نیروگاه‌های برق‌آبی، انرژی مورد نیاز خود را برای تولید برق از جریان آب رودخانه‌ها با کانال‌های انتقال آب تامین می‌کنند که در حال حاضر 162 واحد نیروگاهی در قالب 59 نیروگاه برق‌آبی در ایران وجود دارد که بخش عمده آن از جریان آب و یا انرژی پتانسیل آب پشت سدها و آب بندها است.

پاون