20 حلقه چاه میدان آزادگان جنوبی به تولید رسید

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در یک سال گذشته ۲۰ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی به تولید رسیده و تعداد ناوگان حفاری این میدان از ۵ به ۱۲ دکل حفاری افزایش پیدا کرده است.

به گزارش مهرگان پرس،محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در همایش جذب سرمایه‌گذاری برای صنعت نفت عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ویژگی‌های خاص خودش را دارد به این صورت که طرح‌های این صنعت درآمدزایی خوبی داشته ولی بسیار سرمایه‌بر هستند. همچنین محصولات تولیدی این صنعت در یک بازه زمانی ۲۰ ساله تعریف می‌شوند.

* در یک سال گذشته 20 حلقه چاه میدان آزادگان جنوبی به تولید رسید

وی گفت: فاز اول میدان آزادگان شمالی با سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری توسط یک شرکت خارجی به بهرهبرداری رسید و فاز اول میدان آزادگان جنوبی با فراز و نشیب‌هایی همراه شد و سرمایه‌گذاری خارجی در این فاز به دلایلی نامعلوم به نتیجه نرسید. اما در یک سال گذشته ۲۰ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی به تولید رسیده و تعداد ناوگان حفاری این میدان از ۵ به ۱۲ دکل حفاری افزایش پیدا کرده است.

خجسته‌مهر گفت: هدف ما در میدان آزادگان رساندن تولید به ۵۷۰ هزار بشکه در روز است و طبق بررسی‌ها به ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. ما توجیه اقتصادی طرح را به گونه‌ای طراحی کرده‌ایم که فقط دو و نیم میلیارد دلار از جیب سرمایه‌گذاران هزینه شود. در این طرح تولید زودهنگام تعریف شده است و مابقی سرمایه‌گذاری از طریق تولید زودهنگام و بازگشت سرمایه محقق خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در طرح توسعه یکپارچه میدان آزادگان، ۲۳ هزار شغل ایجاد می‌شود. همچنین بانک‌ها به جای اعطای تسهیلات به طور مستقیم، در یک طرح جذاب با حداقل ریسک ورود کرده و سرمایه‌گذاری می‌کنند. ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری این طرح توسط بانک‌ها و ۲۰ درصد توسط شرکت‌های اکتشاف و تولید انجام می‌شود. هم‌اکنون شرکت توسعه یکپارچه آزادگان به نام شرکت دشت آزادگان اروند ثبت شده است و در حال اخذ مجوز بانک‌ها، از بانک مرکزی هستیم.

* امضای یک‌هزار میلیارد تومان قرارداد با دانشگاه‌ها

وی تاکید کرد: تاکنون در ۲۲ طرح بالادست نفت، به میزان هزار میلیارد تومان با ۱۳ دانشگاه کشور قرارداد امضا کردیم. همچنین قرار است قرارداد احیای ۷۰۰ چاه متروکه و کم‌بازده با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا شود. احیای هر چاه به یک میلیون یورو سرمایه نیاز دارد و با اقدامات چاه‌محور قابل انجام است‌.

خجسته‌مهر گفت: ۴۸ شرکت دانش‌بنیان برای حضور در این طرح اعلام آمادگی کردند و هر شرکت پنج حلقه چاه را می‌تواند در اختیار بگیرد. به زودی به میزان ۵۰۰ میلیون میلیون دلار قرارداد در مدت زمان ۳ سال امضا می‌شود.

منبع : فارس