آغاز به کار دوازدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری

دوازدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری (تحت پوشش یونسکو) ظهر امروز پنجم خردادماه به ریاست وزیر نیروی ایران و با حضور مقام‌های عالی‌رتبه ۱۸ کشور و ۹ سازمان بین‌المللی به صورت ویدئوکنفرانس آغاز به کار کرد.

به گزارش مهرگان پرس،در این اجلاس که به دلیل همه گیری بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار می‌شود، وزرای آب و سایر مقامات عالی‌رتبه کشورهای ارمنستان، ازبکستان، افغانستان، آذربایجان، آلمان، بنگلادش، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، سریلانکا، سوریه، سوئیس، عراق، عمان، قطر، مصر و هند با ریاست"رضا اردکانیان" وزیر نیرو، به بررسی پروژه‌های مرتبط با مدیریت آب شهری می‌پردازند.
نمایندگان ارشد سازمان‌های بین المللی از جمله یونسکو، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران، سازمان بهداشت جهانی، سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو، بانک توسعه اسلامی، سازمان جهانی هواشناسی، انجمن بین المللی آب، سازمان همکاری‌های آبی جهانی و نیز انجمن آبی عمان در این اجلاس حضور دارند.
مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با حوزه فعالیت در مناطق غرب و جنوب آسیا و نیز آسیای میانه و شمال آفریقا در بهمن ماه سال ۱۳۸۰ (فوریه ۲۰۰۲) با پیگیری وزارت نیرو و با همکاری وزارت امور خارجه و یونسکو تأسیس و راه اندازی شد. فعالیت‌های این مرکز توسط شورای حکام در بالاترین سطح، متشکل از وزرای آب کشورهای عضو برنامه‌ریزی و هدایت می شود.
 این مرکز تنها نهاد بین المللی متولی مسائل آبی در منطقه است که جلسات شورای حکام آن در سطح وزرا تشکیل شده و از ابتدای تأسیس نقش به سزایی در پیگیری منافع ملی و منطقه‌ای داشته است. همچنین می‌توان به نقش مؤثر این مرکز در توسعه مراودات با کشورهای عضو شورای حکام به منظور انجام رایزنی‌های مختلف و ایجاد زمینه تعریف و انجام پروژه‌های مشترک، صدور خدمات فنی، مهندسی، آموزش و ظرفیت‌سازی نیروی انسانی به میزان بیش از ۳۰ هزار نفر روز اشاره کرد.
"سیدعلی چاوشیان" مدیر این مرکز در این خصوص اظهار کرد: هدف از برگزاری این اجلاس دست‌یابی به چارچوبی به دور از تنش‌ها و چالش‌ها برای گفت و گو و مفاهمه در خصوص مسائل آبی است تا بتوان در یک فضای آرام و صلح آمیز به بحث و گفتگو نشسته و برای آن‌ها راه حل‌های مبتنی بر حفظ منافع مشترک اتخاذ کرد.
در این اجلاس مباحث متعددی از جمله مدیریت آب شهری، جمع آوری داده‌ها و اطلاعات ضروری مدیریت یکپارچه آب شهری، سیستم‌های تصفیه فاضلاب، کیفیت آب، سازگاری با کم آبی، مدیریت مخاطرات آبی اعم از سیل و خشکسالی، همچنین جوانب اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی مسائل مرتبط با آب مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند.

منبع»: پاون