ضرورت اطلاع مشترکان از مسیر سخت تولید برق در کشور

کوهسار رسولی تبار،مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان طی یادداشتی به ضرورت اطلاع مشترکان از سخت بودن مسیر تولید برق برای راحتی زندگی می پردازد.

مهرگان پرس، کوهسار رسولی تبار بی‌تردید یکی از مهمترین و کاربردی‌ترین ابزارهای زندگی امروز برق است و می‌توان اینگونه گفت که زندگی بدون برق تقریباً غیر ممکن به نظر می­رسد.امروزه جایگاه صنعت برق در جهان و ایران جایگاهی بسیار مهم و استراتژیک است، نعمت بزرگی که برای ساخت و تولید آن رنج‌ها و مرارت‌های زیادی کشیده می‌شود اما به‌نظر می‌رسد بخش عمده ای از هموطنان از آن اطلاع زیادی ندارند، از شهروندی که در داخل خانه خود نشسته و با یک کلید، خانه را روشن می‌کند یا در اوقات فراغتش به تلویزیون نگاه می‌کند و یا آب خنک از یخچال می ‍نوشند تا تکنیسینی که در خط تولید کارخانه به کمک چند دکمه دستگاه‌های غول پیکر را جابجا می‌کند و... همه اینها شاید به خوبی ندانند که برای رسیدن به این مرحله چه سختی‌هایی کشیده می‌شود.

بی تردید تولید برق دارای مراحلی پیچیده و فرایندی دشوار و البته پرهزینه است، امروزه عمده برق مصرفی کشور از طریق نیروگاههای بزرگ تولید می‌شود که از سوخت‌های گازی و فسیلی استفاده می‌کنند که به نوعی بهره‌گیری از منابع ملی است، همچنین فرایند تولید تا انتقال و سپس توزیع در بین مشترکان هم دارای پیچیدگی‌ها و زحمات زیادی است که البته با هزینه بیشتر از آنچه که از مشترکان دریافت می‌شود، صورت می‌گیرد.

به نظر می‌رسد در دوره فعلی میزان آشنایی مردم با نحوه تولید برق، سختی‌ها و هزینه های آن بسیار کم است و در صورتی که مشترکان بدانند که این فرآیند چگونه است و مصرف بی‌رویه آن می‌تواند منجر به تمام‌شدن منابع خدادادی انرژی شود، قطعاً با دقت و احتیاط بیشتری مصرف خواهند کرد.

شرایط امروزی سوخت و انرژی، نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان شرایط خاص و پیچیده ای است که نیازمند صرفه جویی و دقت بیشتری در مصرف است.

در دهه‌های گذشته عمدتا تمرکز برای صرفه‌جویی در مصرف برق بیشتر در فصل تابستان و روزهای اوج گرما بود که استفاده از وسایل سرمایشی و کولرهای گازی موجب افزایش مصرف و فشار به تاسیسات صنعت برق بود که گاهی هم منجر به قطعی برق یا سهمیه‌بندی می‌شد اما در طی سالهای اخیر با کاهش منابع گازی و محدودیت‌های تامین سوخت نیروگاه ها باعث شده است که پیک زمستان هم عنوان یک دوره بسیار خاص و حساس در زمینه مصرف ایجاد شود، چرا که در این فصل استفاده بیش از حد از منابع گازی جهت وسایل گرمایشی موجب افت فشار گاز برای نیروگاههای تولید برق می‌شود که این امر هم نیازمند همراهی مردم و مدیریت مصرف است.

امروزه هر چقدر همکاری متقابل و ارتباط همدلانه میان مردم با دستگاه‌های خدمت‌رسان بیشتر باشد می‌تواند منجر به رفاه بیشتر و خدمت‌رسانی بهتر شود.

بنابراین در شرایط فعلی که شاهد افزایش سرما و به تبع آن مصرف بیشتر گاز از سوی مشترکان هستیم شایسته است هموطنان عزیز با رعایت الگوی مصرف همیشگی در مصرف برق، در خصوص استفاده بهینه از منابع گازی هم، دقت و همکاری لازم را داشته باشند تا تلاشگران صنعت برق کشور بتوانند همچون گذشته با تامین به موقع برق نسبت به ارائه خدمات بهتر اقدام کنند تا شاهد قطعی های برق به دلیل خارج شدن نیروگاه های گازی از مدار تولید و متعاقب آن سلب آسایش هم وطنان نباشیم.

*