طرح انتقال آب قمرود و روستاهایی که دچار خشکسالی شدند/ فرماندار الیگودرز: ادعاها را تکذیب می‌کنم! روستاییان هیچ مشکلی ندارند

در حالی‌که استان لرستان پرآب ترین استان کشور است اما مردم روستاها به دلیل بی‌آبی شرایط بهداشتی نامناسبی دارند و مردم برای تامین معیشت مهاجرت می‌کنند.

به گزارش مهرگان پرس،خشک‌سالی و بحران کمبود آب در کشور یکی از معضلات همیشگی این سرزمین است. کاهش بارش‌های سالانه، تغییر شرایط اقلیمی، عدم تامین حق‌آبه‌ها، سدسازی‌ها و انتقال آب برای فعالیت‌های صنعتی از جمله دلایلی است که برای بحران آب در این سرزمین می‌توان برشمرد.

با این حال و در کنار همه مشکلاتی که برای مناطق گرم و خشک کشور در حوزه آب آشامیدنی ایجاد شده است باید به عدم مدیریت صحیح در این حوزه هم اشاره داشت که حتی در استان‌های پر آب هم مشکلاتی را ایجاد کرده است. یکی از این مناطق، روستاها و شهرهای اطراف الیگودرز به عنوان حاصلخیزترین سرزمین پربارش ایران است.

انتقال آب و پروژه‌های آبرسانی قمرود که از اشترانکوه استان الیگودرز به شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، دلیجان، سلفچگان، ساوه و قم منتقل شده و هدف از آن انتقال سالانه ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب از سرشاخه‌های دز به سد کوچری و تصفیه خانه برای تأمین آب شرب و صنعت است باعث شده این خطه هم دچار چالش کم‌آبی و حتی بی‌آبی شود.

روستاهای الیگودرز طرح انتقال آب قمرود موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌ها شده است

به گفته مردم روستاهای الیگودرز طرح انتقال آب قمرود موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌ها شده است و همین امر موجب مهاجرت مردم و سختی تامین معیشت آنان شده است.

محمد خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پروژه قمرود سال‌ها قبل اجرا شده و یکی از بزرگترین پروژه‌های آبی استان و کشور است خسارت‌ها و لطمه‌های زیادی به مردم الیگودرز وارد کرده است، گفته یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان الیگودرز و استان لرستان جبران این خسارت‌ها است و با این انتقال آب که در حجم وسیعی اجرا شد، برخی از روستاهای منطقه با مشکل کم‌آبی و بی‌آبی مواجه شده و شرایط خوبی ندارند.

اما روستاهای الیگودرز هنوز آب لوله‌کشی ندارد و هیچ اقدامی هم برای این مشکل از جانب مسئولان صورت نگرفته است و این درحالی است که خدابخشی نماینده مردم الیگودرز در مجلس سال گذشته گفته بود با پیگیری‌های زیاد موفق شدیم مجوز برداشت آب را برای ۹۹ روستای این منطقه اخذ کنیم که با تکمیل تصفیه‌خانه در آبان ماه ۹۹ این فاز به بهره‌برداری خواهد رسید و شرکت آب‌وفاضلاب مسئولیت این امر را به عهده دارد. اما حدود ده ماه از این وعده می‌گذرد و هیچ اتفاقی نیفتاده است.

منبع: آنا