به گزارش مهرگان پرس، سید عبدالنبی رکنی متولد سال 1365 وپانزده سال است در جمع رسالتيها حضور دارد، طي اين سالها در نقشهاي مختلف با اعضاي رسالت همراهي كرده است.
عِرق خاصي به كار و مجموعه دارد و با تمام توان براي پيشبرد اهداف انجمن حاميان فرهنگ قرضالحسنه و كارآفريني اجتماعي در تلاش است. وي هم اکنون در کنار دستیار دبیری، رهیار محدوده بخش بندر دلوار از شهرستان تنگستان نیز هست. خودش را موظف ميداند كه كنار مردمش باشد و از همياري اجتماعي، كارآفريني اجتماعي و قرضالحسنه برايشان بگويد. موظف ميداند چنان الگوي تعالي اجتماعي رسالت را مشق كند تا روزي برسد كه مردمان ديارش با بكارگيري اين الگو، سبك بهتركارو زندگي را به راحتي محقق سازند.
ميگويد مردمان استان بوشهر همدلی را متجلی میکنند و در امر یاری رساندن به یکدیگر سرآمد هستند واين يعني همان پايه و ريشه همياري اجتماعي. آنها را مردماني خونگرم ونوع دوست ميداند و ميافزايد مصداق بارز همدلی در اين استان، خودِ نفس با هم بودن و در کنارهم بودن هاست که از دیرباز به عنوان شب نشینی و در محافل ادبی حافظ خوانی و خیامخوانی رواج داشته و امروزه به شیوههای متفاوتی ارائه میشود. در این جمعها همگی از حال هم با خبر میشوند و اگر کسی نیازي داشته باشد همه تا رفع مشكل همدل و همراه هستند.
به گفته وي اهداف الگوی تعالی اجتماعی غیر از همیاری اجتماعی، قرضالحسنه و کارآفرینی اجتماعی نيست و میتوان گفت بدون همیاری اجتماعی و یا اتحاد و همدلی یک جمع، اهداف قرضالحسنه و کار آفرینی اجتماعی ناقص و به سرانجام مطلوب نخواهد رسید. به روستای چاه پیر از توابع بخش مرکزی شهرستان تنگستان اشاره ميكند وميافزايد از این روستا شناخت و اطلاعات زیادی داشتم، تمام ظرفیتهای الگوی تعالی اجتماعی رسالت را داشت به روستا ورود كرديم و برخلاف تصورم اتفاق مثبتي رخ نداد و علت آن هم همراه نشدن با الگوي تعالي اجتماعي رسالت بود. جدیت در معرفی الگو در این روستا بیشتر و جلسات متعددی گرفته شد و بعد از سه سال پیگیری نفر اول روستا که به نوعی روحانی و عالم وبزرگ روستا بود با الگوي تعالي اجتماعي رسالت همراه شد و با اين همراهی دستاورد بزرگی برای این روستا رقم خورد.
به گفته وي استان بوشهر علاوه بر توليد خرما به دلیل دارا بودن بیشترین مرزآبی با خلیج فارس ظرفيت بسياري در پرورش آبزیان دریایي، صیدماهی به صورت خرد و عمده دارد. همچنين به دليل اقتصاد دریامحورش این امکان فراهم هست تا با معرفی دقیق الگوی تعالی اجتماعی رسالت بین مردم و حامیان اعتباری ( استقبال سازمانهای صنعتی مستقر در استان ) و از طرفی ظرفیت فروش و صادرات به کشورهای عربی نزدیک به استان و با حمایت خود مردم در امر معرفی هستههای کارو زندگی صیادی و پرورش آبزیان از مسیر الگوی تعالی اجتماعی رسالت بیشترین سهم اقتصاد دریایی را در خاورمیانه رقم زند.
به محدوده رهيارياش اشاره ميكند، بخش دلوار (ساحلی ) شهرستان تنگستان با بیش از 40 روستا که 60 درصد این روستاها به ساحل دریای خلیج فارس نزدیک هستند و شغل اکثریت صیادی است. بیش از 5000 قایق صیادی در این منطقه وجود دارد که کمتر از 30 درصد این قایقها فقط فعال هستند. ميگويد یکی از اهدافی که خیلی دوست دارم به نتیجه برسد احیا کردن قایقهای غیرفعالي است که ميتواند ظرفیت بسیاري در توسعه کارآفرینی اجتماعی ايجاد كند. در حال حاضر مشغول شناسایی و ایجاد هستههای کاروزندگی صیادی در محدوده خود هستم .
در اين پنج ماه كه رهياري تنگستان را عهدهدار شده، 14 هسته کارو زندگی دام سبک، 12 هسته کارو زندگی نیروگاه خورشیدی و سه هسته کارو زندگی صیادی شناسه گرفتهاند. به گفته وي به دلیل همجواری بیشتر روستاها با ساحل دریا بعنوان بندر، این پیشبینی و ظرفیت وجود دارد تا در آینده شاهد شكل گيري تعداد چشمگیری هسته کارو زندگی صیادی و پرورش آبزیان باشیم.
ميگويد به واسطه حضور در جمعهاي مختلف مردم خاطرات بسياري در اين مسير دارم كه هركدام شيريني خاص خود را دارند. یکبار جهت رهياري(مشاوره وهمراهي) در روستای چاهپیر حضور داشتم و با چند نفراز اعضا درحال گفتگو بودیم متوجه یک خانم کهنسال شدم که داشت با اشاره بنده را مخاطب قرار میداد رفتم جلو و گفتم مادر در خدمتتون هستم گفت الان چند وقتي است آب دور ریز همسایهها از کوچه رو برو به حیاط منزل ما وارد می شود و حیاط و یکسری اموال بنده دچارآسیب شده است ( بنده متوجه شدم ایشان من را با مسئولان شهرستانی یا استانی اشتباه گرفتند ) موضوع را با راهبر اجتماعی روستا ( امین جمالی ) درمیان گذاشتم ایشان ضرب الاجلی با پیگیر ی و جديت مشكلشان را برطرف كردند ومن خوشحالم از اينكه بواسطه فعاليت در انجمن حاميان توانستيم گرهي هرچند كوچك از مشكل اين شهروند باز كنيم.
به اعتقاد وي با همت رهياران و با معرفي هرچه بهتر الگوی تعالی اجتماعی رسالت و مشاغل خرد و خانگی پایداري که در شهرستانهای استان رقم می خورد میتوان حداکثر تا پنج سال آینده به ازای هر پنج خانوار یک هسته کارآفرینی اجتماعی در استان متصور شد، البته كه استقبال روستاييان از اين الگو به دليل هزينه پايين ايجاد اشتغال در روستاها وغيرحضوري بودن فعاليت سازمانهاي رهياري نيز در اين مسير بيتاثير نخواهد بود وما نيز اميدوار به مسيرمان ادامه ميدهيم.