معرفی کردستان به عنوان برند تولید توت فرنگی در کشور/فعالیت 17 هزار بهره‌بردار در حوزه تولید توت‌فرنگی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: از سال گذشته تاکنون ظرفیت سردخانه‌ای استان از 35 هزار تن به 70 هزار تن ارتقا پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهرگان پرس در کردستان، پیش از ظهر امروز چهارمین جشنواره فرهنگی، بومی و محلی  توت فرنگی با حضور مسئولان کشوری و استانی، مهمانان خارجی و با مشارکت حداکثری مردم  با تکیه بر قابلیت‌های موجود در راستای  معرفی ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان، توانمندی‌های منطقه، رونق گردشگری و کشاورزی با همت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سنندج، جهاد کشاورزی، دانشگاه کردستان و بخشداری سیروان در روستای هدف گردشگری شیان از توابع شهرستان سنندج برگزار شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در این مراسم اظهار کرد: امروز جشنواره توت فرنگی به شکرانه برداشت این محصول، به رسم سنوات گذشته برگزار شد. پیمان اسکندری خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده این جشنواره در بخش‌های کنفرانس علمی با محوریت یافته‌های نوین توت فرنگی با همکاری دانشگاه کردستان، همایش سرمایه‌گذاری توت فرنگی با همکاری اتاق بازرگانی صنایع و معادن سنندج و همچنین جشنواره مردمی با همکاری فرمانداری سنندج و بخشداری بخش سیروان با حضور سرمایه‌گذاران بزرگ داخلی و خارجی نیز  برگزار شد. وی با اشاره به اهمیت رونق اقتصادی در راستای توسعه و اشتغالزایی در این استان تصریح کرد: جشنواره توت فرنگی می‌تواند ظرفیت‌های بخش کشاورزی و گردشگری کردستان را به سرمایه‌گذاران معرفی کند و این مهم فرصتی برای رشد و رونق اقتصادی استان است. طبق اظهارات این مقام مسئول، توت فرنگی کردستان به یک برند تبدیل شده و ما در تلاش هستیم جشنواره توت فرنگی را به عنوان یک رویداد فرهنگی در تقویم کشوری به ثبت برسانیم. اسکندری ادامه داد:  در حال حاضر ۳هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت توت فرنگی قرارگرفته است.  وی افزود: سالانه ۳۰۰ هکتار به اراضی سطح زیر کشت توت فرنگی در استان کردستان افزوده می‌شود.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از فعالیت  ۱۷ هزار بهره‌بردار در سطح استان در زمینه تولید توت فرنگی خبر داد و گفت : سالانه ۶۵ هزار تن توت‌فرنگی در استان کردستان تولید می‌شود و این استان رتبه نخست را در تولید این محصول با فاصله معناداری نسبت به سایر استان‌ها به خود اختصاص داده است. اسکندری اذعان کرد : سالانه ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی در کردستان تولید می‌شود و خوشبختانه این استان در تولید برخی محصولات مانند توت‌فرنگی به برندی در کشور تبدیل شده است. وی به عمده اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای ارتقای سطح توانایی کشاورزان و افزایش تولید محصولات مختلف به ویژه توت فرنگی اشاره کرد و گفت:  پرداخت تسهیلات بلاعوض برای نصب سیستم آبیاری نوین، پرداخت یارانه خرید و تولید نشاء و ترویج و آموزش در مزرعه از اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی در راستای کشت توت‌فرنگی از جمله این اقدامات است. وی در ادامه خاطرنشان کرد : از سال گذشته تاکنون ظرفیت سردخانه‌ای استان از 35 هزار تن به 70 هزار تن ارتقا پیدا کرده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: بیش از 215 هزار تن صنایع تبدیلی در شهرستان مریوان ایجاد شده که بستری برای رونق بیشتر تولیدات باغی در این منطقه است. دکتر اسکندری در پایان گفت: ارقام جدید توت‌فرنگی با کیفیت و طعم مطلوب توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان تولید و بزودی معرفی می‌شود.