به گزارش مهرگان پرس،"با رهیاران" است، هرشماره سری به یکی از استانها می زنیم و بایکی از رهیاران نهاد مردمی رسالت هم کلام می شویم. رهیارانی که در هر نقطهای از ایران عزیزمان و در هرشرایطی پای کار هستند و با جان و دل برای تحقق اهدافی که ترسیم شده گام بر می دارند. یکی در مرزهای سیستان و بلوچستان، یکی در پایتخت کشور، رهیاری درمرز ترکیه و دیگری در جنوبی ترین مرز ایران. همه در هر نقطه ای مشغول خدمت هستند وشمال و جنوب و شرق و غرب ندارد همانطور که شهر و روستا هم ندارد.
"با رهیاران" این شماره با رهیاری از پلدشت است، پلدشتی که هم مرز با جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری آذربایجان است و فاصلهای حدودا 50 کیلومتری با مرز کشور ترکیه دارد. همین هم مرز بودن با این کشورها خود گویای پارهای از سختی ومشکلات کار در این مناطق و شهرستانهاست اما این دوستان و رهیاران، این سختیها را به جان خریده وبا اعضای کانونهای همیاری اجتماعی همراه شدهاند تا مرزهای جغرافیایی را بشکافند و محدودیتها را از سر راه بردارند، تا از همگانی شدن الگوی تعالی اجتماعی دردوردستها بگویند.
پیش از اینکه از خود بگوید، از دیارش می گوید، از جمعیت 40هزاری نفری شهری و روستایی این شهرستان، از رودخانه های پرآب زنگمار و ارس که کشاورزی در این مناطق را رونق بخشیده، از مردمان ترک، کرد و فارسی که در پلدشت گرد هم آمدند تا با همیاری اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی را به نحو شایستهای در پلدشت به ارمغان بیاورند.
وی همچنین پلدشت را شامل دو بخش مرکزی و ارس و دارای 69 روستا معرفی می کند و میگوید شغل اصلی مردم این شهرستان کشاورزی، دامداری، ماهیگیری وبا داشتن گمرک شبانهروزی گاهی اوقات تجارت بازارچهای و چمدانی است.
محمدرضا قربان نژاد اهل و ساکن پلدشت است، متولد 59 و از سال 86 در موسسه قرضالحسنه مهر وطن فعالیت خود را آغاز کرده که در سال 92 با ادغام این موسسه با سازمان رهیاری بانک قرضالحسنه رسالت، عضو این خانواده بزرگ شده است.
در شهرهای ماکو، خوی و سپس پلدشت در پستهای تحویلداری، رئیس صندوق و همیار در دفتر رهیاری مشغول بوده و هم اکنون بعنوان نماینده دبیر استان در این شهرستان فعالیت دارد.
خودش به تنهایی سکاندار و در واقع همان لشگر یک نفره ایست که به تنهایی پاسخگوی بیش از دو هزارعضو از خانواده رسالت است، هم ازسامانههای نهاد مردمی رسالت برای مردم میگوید، هم از خدمات غیرحضوری ووام بدون کارمزد، همچنین ام بازار وخرید نقد واقساطی را تشریح میکند. از الگوی تعالی اجتماعی رسالت و توانمند شدن اعضای کانونهای همیاری اجتماعی میگوید و از سبک بهتر کار و زندگی که با همراهی همه سازمانها برای همراهان خانواده رسالت به ارمغان خواهد آمد.
قرباننژاد در پلدشت است تا سهم خود را برای تحقق حال خوب مردمش ادا کند. اعتقاد دارد همیاری اجتماعی گامی است برای توانمند شدن اعضای کانونها بخصوص در شهرهای کوچک و روستاهاست. از کارش میگوید از شناختی که مردم دیارش از فعالیت سازمانهای رهیاری به دست آوردند، از نقشی که همیاری اجتماعی در بهبود شرایط اقتصادی مردم دارد و از فرهنگ سازی که باید برای ترویج این همیاری صورت بگیرد.
نماینده دبیر آذربایجان غربی در پلدشت از استقبال مردمش از فعالیتهای نهاد مردمی رسالت اینگونه میگوید در جامعه ما در خیلی از کارها، همیاری فرهنگسازی نشده و یا فرهنگ خیلی از کارها از بین رفته است. ما مردمی هستیم که به بسیاری از کارها دیر اعتماد میکنیم ولی وقتی میبینیم که همان جوری است که گفته شده، تازه همکاری و همیاری ما شکل و رویه تازهای به خودش میگیرد که در شهرستان ما هم همینطور است چه بسا افرادی که بعدها بعد از شنیدن و آشنا شدن با فرهنگ قرضالحسنه و همیاری اجتماعی وارد سرزمین ام رسالت شده و فعالیت خود را بهتر از بقیه انجام میدهند.
به استقبال پلدشتیها بویژه جمعیت روستایی از الگوی تعالی اجتماعی رسالت اشاره میکند و میافزاید: مردم روستا که زیرساختهای لازم برای شغلهای همچون دامداری اعم از سبک و سنگین را دارند به طور یقین استقبال بیشتری از این مشاغل میکنند وفعالیت بیشتری در این زمینه خواهند داشت. تا بحال150شغل در زمینه پرورش دام سبک و سنگین ایجاد و بیش از 20پنل خورشیدی نیز نصب شده است. پلدشتیها حالا خودشان فعالیت سازمانهای رهیاری و الگوی تعالی اجتماعی رسالت را به دیگران معرفی میکنند، از کار و کسبی که راه انداختهاند می گویند و به فکر رونق کارشان هستند.
به کابینتسازی رامین اشاره میکند و میگوید این عضو کانون همیاری اجتماعی در سالهای گذشته صاحب کاروکسب بوده و به دلایلی با ازدست دادن سرمایه باید در کارگاههای دیگر شاگردی می کرد. با همراهی سازمانهای رهیاری وبا تامین سرمایه مجدد کارش رونق گرفته و حالا بجز خودش چند نفری نیز مشغول به کار شدند.
یکی دیگر ازاعضای کانونهای همیاری اجتماعی که پرورش زنبورعسل داشته با همراهی سازمانهای رهیاری تعداد کندوها را بیشتر کرده و کارش را توسعه داده است که همین توسعه کارو کسب به طور یقین باعث اشتغالزایی برای تعدادی دیگر هم خواهد شد.
قرباننژاد تک تک این اتفاقات را حال خوبی میداند که برای پلدشتیها رقم خورده است و میگوید رهیاران نهاد مردمی رسالت با همه این اتفاقات خاطره دارند و هر حال خوبی که برای اعضای کانون های همیاری اجتماعی به ارمغان بیاید حال رهیاران را نیز خوب خواهند کرد و شادی آنها حتما برای ما نیز شیرینی به همراه خواهد داشت.
می گوید در این مسیر تلخ و شیرینهای زیادی برایم رقم خورده که خاطرات آنها تا مدتها و چه بسی برای همیشه همراهم خواهد بود. یکی از این خاطرات مربوط به خرید گوسفند برای یکی از اعضای کانونهای همیاری اجتماعی است، همه کارها طبق روال پیش رفته و پدر خانواده به همسر و فرزندان وعده خرید گوسفند و آینده بهتری را داده بود که متاسفانه مشکلی پیش آمد، پدرخانواده که از همه جا ناامید شده به ما مراجعه کرد و از حال بدش گفت، از وعدهای که به فرزندان داده و محقق نشده بود. حال بد این پدر، ما را متاثر کرد، به منزل این عضو رفتیم و به خانواده قول دادیم که مشکل را برطرف می کنیم که خوشبختانه با همراهی و پیگیری دبیر استان توانستیم گره از مشکل این خانواده بازکنیم. ناراحتی و حال بد این خانواده خاطره خوبی نبود اما رفع مشکل وخرید دام و خوشحالی فرزندان این پدر برایمان خاطره خوبی رقم زد.
اعتقاد دارد درپلدشت هنوزاول راه هستند و مردم کم کم با نهاد مردمی رسالت آشنا شدند، حالا خودشان مشق همیاری اجتماعی میکنند و میتوانند کارآفرینی اجتماعیهای بیشتری را تحقق بخشند.