به گزارش مهرگان پرس،به نقل از وزارت نیرو، عملیات اجرایی اتصال نیروگاه علیآباد گلستان به شبکه خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی آغاز شد. این پروژه از طریق خط لوله هشت اینچ نفت گاز به طول سه هزار و ۲۰۰ متر به فشارشکن علیآباد و از طریق آن به خط لوله ۱۰ اینچ حمل فرآوردههای نفتی علیآباد- شاهرود متصل میشود.
این پروژه پس از اتصال نیروگاه شهید سلیمی نکا به شبکه خطوط انتقال فرآوردههای نفتی در سال گذشته، گام دوم اجرای برنامه اتصال ۱۱ نیروگاه بزرگ کشور به شبکه خطوط لوله سراسری انتقال فرآورده محسوب میشود که مزیتهای مهمی شامل پیشگیری از قاچاق سوخت، کاهش ریسک خطرات جادهای و پیشگیری از آلودگی محیطزیست ناشی از فعالیت کامیونهای نفتکش، کاهش هزینههای صنعت نفت برای انتقال سوخت به نیروگاه و مهمتر از همه ایجاد مطمئنترین راه ممکن برای انتقال مواد نفتی یعنی شبکه خطوط لوله را در بر دارد.
سوخت اصلی نیروگاههای کشور گاز طبیعی است، اما در شرایطی که در تأمین سوخت گاز برای بخش نیروگاهی، محدودیتهایی ایجاد شود، مجبور به استفاده از سوخت مایع بهعنوان سوخت جایگزین خواهیم بود.
بدون شک اتصال نیروگاهها به شبکه سراسری خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی یک برنامه راهبردی و مؤثر است که با حذف سوخترسانی تانکری و جایگزینی آن با انتقال فرآوردههای نفتی از طریق خطوط لوله، علاوه بر پایداری در سوخترسانی به نیروگاهها در فصول سرد سال، کاهش هزینههای انتقال سوخت، کاهش احتمال دریافت سوخت آلوده، کاهش آثار زیستمحیطی تردد تانکرهای سوخترسانی و کاهش ترافیک جادهای را شاهد خواهیم بود.
پیشازاین ۲۷ نیروگاه به خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی متصل شده است و با اتصال نیروگاه نکا به خطوط لوله فرآوردههای نفتی در سال گذشته، هم اکنون ۱۰ نیروگاه سرو چادرملو یزد، تابان، خرمآباد، علیآباد، سیرجان، شریعتی، کاشان، شهید بهشتی لوشان، ای سین و هنگام در مسیر اتصال به خطوط یاد شده هستند.
در واقع با اتصال همه این ۱۱ نیروگاه به شبکه سراسری خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی، از جابهجایی سالانه بالغ بر ۱.۵ میلیارد لیتر فرآورده نفتی با تانکرهای جاده پیما جلوگیری خواهد شد و تردد صدها تانکر از جادههای برونشهری کشور حذف خواهد شد.
حذف تردد تانکرها، ضمن کاهش ترافیک برونشهری، از صدمات احتمالی تردد این تعداد تانکر که شامل تصادفات احتمالی است، جلوگیری خواهد شد و در مصرف گازوئیلی که برای سوخت این تانکرها استفاده میشود صرفهجویی شده که این صرفهجویی هم آثار مثبت اقتصادی به دنبال دارد و هم آثار مثبت زیستمحیطی به همراه خواهد داشت.
یکی از مسائلی که نیروگاهها در بحث سوخترسانی زمستانی با آن مواجهاند، پایداری سرمای هوا و شرایط نامناسب آبوهوایی در زمستان است که در برخی اوقات، تردد تانکرهای سوخترسان را با اختلال مواجه کرده و در سالهای گذشته، شاهد بودهایم گاهی با نرسیدن بهموقع تانکرهای سوخترسان ناشی از برفی شدن جادههای منتهی به نیروگاه، سوخت مایع بهموقع برای تولید برق نرسیده است.
با اتصال کامل نیروگاهها بهویژه نیروگاههایی که در استانهای شمالی واقع شدهاند به شبکه خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی، این چالش به طور کامل برطرف خواهد شد.