به گزارش مهرگان پرس،رضا اردکانیان در حاشيه مراسم اختتامیه کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عراق در سالن جلسات وزارت نیرو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اين اجلاس بعد از 6 سال برگزار شد؛ البته مسئوليت كميسيون مشترك تنها سه ماه است كه از سمت جمهوري اسلامي ايران به وزارت نيرو محول شده است.
وي افزود: در اين مدت، اصليترين كار ما اين بود كه با وزير تجارت عراق كه به تازگي به اين سمت منصوب شده و مسئوليت كميسيون را هم از طرف عراق عهدهدار است، به توافق براي برگزاري اجلاس برسيم كه در سفر دو هفته پيش بنده به بغداد، موضوع، قطعي و تدارك لازم نيز براي آن ديده شد.
وزير نيرو يادآوري كرد: هيئت عاليرتبهاي افزون بر 50 نفر از مسئولان دولتي و همچنين بخش خصوصي عراق حضور پيدا كردند و در خصوص جنبهها و عرصههاي مختلفي بحث و تصميمات خوبي هم گرفته شد.
اردكانيان در پاسخ به سوالي درباره توافقهاي تهران و بغداد در خصوص انرژي هم گفت: ما دو قرارداد صادرات برق و گاز به عراق داريم و البته پيشنهادهاي متعددي هم براي مشاركت در بازسازي صنعت برق عراق قبلا ارائه و حتي از سمت ايران قراردادهاي مربوطه تحويل وزارت برق عراق شده است كه منتظر نهايي شدن آن از سوي اين كشور هستيم.
وزير نيرو افزود: سعي ما اين است كه با توجه به مجموع شرايطي كه داريم و مقررات موجود، پايبند به قراردادهايمان بمانيم؛ البته بايد همه شرايط را با هم سنجيد.
توسعه همكاريهاي انرژي در يادداشت تفاهم اجلاس چهارم
وزیر نیرو يادآوري كرد: خوشبختانه دو هفته پيش توافقهاي خوبي در سفر به بغداد با وزارت برق عراق و همچنين مقامات بانكي اين كشور صورت گرفت كه ما شاهد حركت در جهت اجراي اين توافقها هستيم.
وي افزود: در يادداشت تفاهم اين اجلاس نيز موارد متعددي كه همه دال بر توسعه همكاريها در زمينه انرژي است گنجانده شده كه اميدواريم هر چه زودتر به سرانجام برسند.
اصل موضوع همكاريهاي اقتصادي به توسعه بخشهاي خصوصي وابسته است
وزير نيرو در عين حال در خصوص اهميت و نقش تشكيل صندوق مشترك سرمايهگذاري ايران و عراق و تاثير آن در مناسبات دوجانبه گفت: اصل موضوع همكاريهای اقتصادي بين كشورها و در اين مورد خاص ميان ايران و عراق به تحرك و توسعه بخشهاي خصوصي دو كشور وابسته است.
اردكانيان ادامه داد: عراق كشوري در حال توسعه است و زمينههاي متعددي براي اجراي طرحهاي عمراني دارد و همچنين ظرفيتهاي وسيعي در اين كشور وجود دارد كه در اجراي طرحهاي توسعهاي كشور خودشان ميتوانند مشاركت داشته باشند.
وي همچنين خاطرنشان كرد: شركتهاي پيمانكاري و مهندسان مشاور متعددي از ايران در عراق فعال هستند و همكاران خوب عراقي هم دارند.
وزير نيرو گفت: ايدهاي كه پيشنهاد داديم و مورد توافق قرار گرفت تشكيل صندوق مشترك سرمايهگذاري براي حمايت از بخشهاي خصوصي دو كشور است؛ البته ترتيبهاي اين كار بايد توسط مسئولان ذيربط مورد بررسي قرار گيرد.
وي تشكيل صندوق سرمايهگذاري مشترك را شروع خوب و نقطه دلگرمكنندهاي براي بخشهاي خصوصي دو كشور عنوان كرد كه اين بخشها با مشاركت همديگر و نيز مشاركت دولتها كه در شكلگيري و تقويت اين صندوق خواهند داشت، پشتوانه خوبي براي اجراي طرحها داشته باشند.
تجارت؛ محور اصلي توافقهاي تهران و بغداد
وزير تجارت عراق هم با اشاره به برگزاري اجلاس چهارم كميسيون در دو روز اخير اظهار داشت: در ارتباط با صورتجلسهها و بحثهاي گذشته در جاي مشخص در خصوص تجارت، حمل و نقل و تعرفههاي گمرگي صحبت شد كه هماهنگيهايي را با هم داشتيم و كميتهاي براي پيگيري اين مسائل نيز با هم ايجاد كرديم.
«علاء احمد الجبوری» همچنين در پاسخ به سوالي درباره دستاوردها و توافقها با ايران اظهار داشت: سندي كه ما امضا كرديم در رابطه با بحثهاي مرزي، حمل و نقل، تعرفههاي گمركي و سرمايهگذاري مشترك بين دو كشور با محور تجاري بود، همچنین در خصوص همه مواردي كه براي هر دو كشور مهم است صحبت شد.
وزير تجارت عراق در پاسخ به سوال ديگري در خصوص آينده توسعه روابط ايران و عراق گفت: آينده بسيار خوبي براي اين كميته و روابط دو جانبه پيشبيني ميكنم.
وي افزود: در كميته امروز در ارتباط با مسائل فني، مشكلات واقعي و چالشهاي فعلي مذاکره شد كه حل اين مشكلات ميتواند به نفع هر دو طرف باشد و كميسيون مطمئنا تصميمات مهمي را خواهد گرفت.
کد خبر: 514
چهارشنبه , 24 دی 1399 - 23:05
- چاپ
وزير نيرو و رئيس ايراني كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي ايران و عراق با اشاره به توافقهاي تهران و بغداد در بخشهاي مختلف در چارچوب چهارمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي ايران و عراق گفت: اصل موضوع همكاريهاي اقتصادي به توسعه فعالیت بخشهاي خصوصي وابسته است.