به گزارش مهرگان پرس،"قاسم تقیزاده خامسی" رئیس شورای سیاستگذاری کنفرانس ملی روئینتنسازی سیستان در جلسه شورای سیاستگذاری این کنفرانس با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به واقعیتھای اقلیمی منطقه سیستان ضروری است تا با انجام برنامهریزی صحیح و با استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای موجود از آسیبپذیری سیستان و وابستگی این ناحیه از کشور به رودخانه هیرمند بکاهیم.
بر اساس تصمیمات چهاردهمین و پانزدهمین جلسه کمیسون دائمی رودخانههای مرزی و منابع آب مشترک هیأت محترم وزیران، طرح "روئینتنسازی سیستان" در سال 1399 تصویب و از سوی دولت به دستگاههای اجرایی ذیربط ابلاغ شد.
این گزارش میافزاید، در اولین جلسه شورای سیاستگذاری کنفرانس ملی روئینتنسازی سیستان که با حضور اعضای شورا برگزار شد، نمایندگان دستگاهها تاکید کردند: با توجه به اتفاقات اخیر صورت گرفته در حوضه هیرمند، انتظار بر این است که آیندهای روشن و پررونق با رویکرد توسعه پایدار و طرحریزی دروننگر برای سیستان ترسیم شود، همچنین به دلیل ظرفیتهای مناسب استان سیستان و بلوچستان از جمله وجود قطب پویای علمی در سیستان، تصمیم بر این گرفته شد اولین کنفرانس ملی روئینتنسازی سیستان که نشان از اراده و عزم ملی تمامی دستگاههای اجرایی و علمی کشور برای پرداختن به مشکلات سیستان دارند، با مشارکت فعال و محوری جامعه سیستانی در دانشگاه زابل برگزار شود.
خاطرنشان میسازد، فراهم ساختن بستری مناسب برای ارائه طرحها و ایدههای نوین کاربردی توسط کارشناسان و نخبگان علمی کشور برای کاستن از آسیبپذیری منطقه سیستان از جمله هدفهای این رویداد علمی – منطقهای است.
پیشبینی شده است اولین کنفرانس ملی روئینتنسازی سیستان طی دو روز در پنج محور و نشست تخصصی شامل هامونها، گردوغبار و محيطزيست منطقه سيستان، بهبود کشاورزي در منطقه سيستان، اصلاح الگوي توسعه منطقه سيستان، پايداري اجتماعي منطقه سيستان و توانافزايي اقتصادي منطقه سيستان در دانشگاه زابل برگزار شود.
این گزارش حاکی است، شورای سیاستگذاری این کنفرانس ملی را وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استانداری سیستان و بلوچستان، دانشگاه زابل، فرمانداری ویژه زابل، و انجمن هيدروپولتيک ايران تشکیل میدهد.
منبع: پاون