به گزارش خبرگزاری مهرگان پرس درسنندج، ژیلا یزدانی مدیرکل استاندارد استان کردستان گفت: یکی از موارد بسیار مهم که مورد توجه استاندارد است استفاده شهروندان از مصالح ساختمانی استاندارد در ساختمانسازی است که متاسفانه به آن توجه زیادی نمی شود.
یزدانی عنوان کرد: یکی دیگر از معضلات استاندارد، وجود واحدهای تیرچه بتنی غیر مجاز فراوان در استان است که خوشبختانه پس از برگزاری جلسات متعدد با سازمان صمت در خصوص وضعیت تیرچههای استحصال شده طی گشتهای مشترک، واحدهای تولیدی تیرچه دارای مجوز تولید و فاقد علامت استاندارد را شناسایی کردیم.
وی با اشاره به فعالیت واحدهای تولیدی بلوک پلی استایرن در استان، افزود: علی رغم توانایی تولید بلوک پلی استایرن استاندارد در این واحدها، شهروندان میل به خرید محصولات غیر استاندارد از سایر استانها به دلیل پایین بودن هزینه ی آن دارند، و متاسفانه استقبال از خرید محصولات غیر استاندارد موجب شده اکثر واحدها با توجه به سفارش، محصول غیراستاندارد تولید کنند.
مدیرکل استاندارد استان کردستان ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات استاندارد، غیر استاندارد بودن زمینهای بازی است که در شهربازیهای سطح استان با آن مواجه هستیم و متأسفانه هیچکدام از کفپوشهای زمینهای بازی در استان تأییدیه استاندارد ندارند.
یزدانی با بیان اینکه در سال گذشته کالای وارداتی از بازرچههای مرزی مورد آزمون قرار گرفت، تأکید کرد: به منظور حمایت از بازارچه های مرزی، این اداره کل آمادگی دارد برای بازرگانان که در قالب تعاونی های مرزنشینان سازمان دهی شده اند با ارائه تاییدیه کارت مبادلات مرزی از ارگان صادر کننده و تاییدیه فرمانداری به شرط دارا بودن یک نتیجه آزمون قبولی برای یک کالا با مشخصات ثابت گواهی ورود کالا (COIG) صادر کند.
وی تصریح کرد: اداره کل استاندارد استان کردستان با همکاری سازمان جهادکشاورزی موفق به صدور پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلایندهها برای محصولاتی همچون پیاز، توت فرنگی، خیار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، سیب درختی و نخود شده است.
مدیرکل استاندارد استان کردستان در پایان نیاز به آزمایشگاه کنترل کیفیت در مرز سیرانبند بانه و باشماق مریوان را یکی از الزامات اداره کل استاندارد استان دانست.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز در این جلسه تاکید کرد: مجموعه استاندارد و همه ما به عنوان مجموعه های دولتی در قبال مردم مسؤولیت سنگینی داریم چرا که هر کالایی که تولید و وارد بازار می شود، عامه مردم با این اعتماد به آن نگاه می کنند که این کالا فیلترهای لازم را گذرانده است
مرادنیا افزود: در تولید هر نوع کالایی از کوچکترین محصولات تا ساخت شهربازی و برج سازی باید به رعایت استانداردها اعتقاد داشته باشیم و اصول و چارچوب ها را رعایت کنیم .
وی اذعان داشت: اگر دستگاه های دولتی و نیمه دولتی رسالت رعایت و نظارت بر استانداردها را به درستی احرا نکنند از واحدهای کوچک چه توقعی می توانیم داشته باشیم، لذا همه مدیران مکلف هستند در نظارت بر تولیدات و ساخت و سازها به درستی عمل کنند.
استاندار کردستان در ادامه بر ضرورت دقت و نظارت بر استاندارد واردات و صادرات کالا از مرزهای باشماق مریوان و سرانبند بانه تاکید کرد و متذکر شد: خروج کالای بدون استاندارد می تواند راه صادرات آن کالا به آن کشور را برای همیشه ببندد.
مرادنیا با تاکید بر اهمیت مرز برای کردستان، گفت: اگر به دنبال صادرات هستیم باید نظارت ها را جدی بگیریم و نگذاریم هرکس در راستای منافع شخصی و هر طور که می خواهد عمل کند.
وی در پایان خواستار مقید بودن استاندارد و سایر دستگاه ها به مصوبات این جلسات شد و با اذعان به اینکه تعارف با دستگاه های اداری می تواند به جامعه آسیب برساند، از مدیرکل استاندارد استان خواست عدم اجرای مصوبات از سوی دستگاه ها را (به استاندار) منعکس نماید.
کد خبر: 889
سه شنبه , 21 اردیبهشت 1400 - 18:46
- چاپ
جلسهی شورای استاندارد به ریاست استاندار کردستان با حضور مدیرکل استاندارد کردستان و اعضای شورا، در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان تشکیل شد.