به گزارش مهرگان پرس،صبح روز پنجشنبه "حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی"، رئیس جمهور در ارتباط ویدئوکنفرانسی پس از ارائه گزارش "فرهاد ایزدجو" مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از محل پروژه، دستور آبگیری سد بالارود در استان خوزستان را با سرمایهگذاری 645 میلیارد تومان صادر کرد.
بر این اساس، این پروژه نقش مهمی در کنترل سیلابهای شمال استان خوزستان، اندیمشک و مناطق پایین دست داشته و علاوه بر کنترل سیلابهای ورودی، با آبگیری سد بالارود آب مورد نیاز کشاورزی ۶۵۰۰ هکتار از اراضی اندیمشک و الوار گرمسیری تامین میشود.
این گزارش میافزاید، سد بالارود اندیمشک که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده، از نوع خاکی با هسته رسی است که از سطح پی، ۸۵ متر ارتفاع و ۱۰۵۴ متر طول دارد. مخزن این سد ۱۳۱ میلیون مترمکعب گنجایش و رودخانه پشت سد نیز بر اساس برآوردها، حدود ۱۷۱ میلیون مترمکعب آورد سالیانه دارد.
تنظیم سالیانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب با بهرهمندی از سد بالارود
در این مراسم "فرهاد ایزدجو" مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به جزئیات سد بالارود اظهار کرد: امروز سد بالارود با سرمایه گذاری ۶۴۵ میلیارد تومان با دستور ریاست جمهوری آبگیری خواهد شد. این سد در شهر حسینیه اندیمشک در شمال استان خوزستان روی رودخانه بالارود از سرشاخههای رودخانه دز و بین دو سد بزرگ دز و کرخه واقع شده است.
وی کنترل سیلابهای مخرب رودخانه بالارود را یکی از مهمترین کارکردهای سد بالارود دانست و افزود: با کنترل سیلاب های فصلی در مخزن ۱۳۱ میلیون مترمکعبی سد قادر خواهیم بود سالیانه در حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب را تنظیم نماییم که در نتیجه باعث توسعه اراضی کشاورزی پایین دست به میزان ۶۵۰۰ هکتار در منطقه پشمینه زار و لور اندیمشک خواهد شد.
وی اشتغالزایی را یکی دیگر از اثرات سد بالارود عنوان کرد و ادامه داد: این پروژه باعث اشتغالزایی بیش از ۲۵۰۰ نفر از اهالی منطقه خواهد شد. از سویی این سد باعث تامین آب شرب شهرهای حسینیه، بیدروبه و روستاهای الوار گرمسیری به میزان ۱.۶۰۰.۰۰۰ متر مکعب در سال برای جمعیتی معادل ۲۲ هزار نفر خواهد شد که تاکنون برای تامین آب شرب با مشکل و محدودیت روبرو بودهاند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: در زمینه تولید انرژی برقآبی میتوان به یک نیروگاه ۴ مگاواتی که در آینده ساخته خواهد شد اشاره کرد که این نیروگاه به میزان ۱۱ هزار مگاوات ساعت در سال تولید خواهد داشت.
وی گفت: سریز سد از نوع دریچه دار با ظرفیت تخلیه ۳۸۰۰ مترمکعب بر ثانیه و دارای سه دریچه قطاعی هرکدام به عرض ۶.۷ متر و ارتفاع ۱۲ متر که به همراه سیستم حرکتی آن در داخل کشور ساخته شده است.
ایزدجو ادامه داد: تونل تخلیه کننده تحتانی به طول ۶۱۰ متر و به قطر ۵ متر با ظرفیت تخلیه ۴۲ متر مکعب بر ثانیه و همچنین تونل ابر نیروگاه و شیرهای کشاورزی به طول ۴۰۰ متر و قطر ۴ متر با ظرفیت ۷ متر مکعب بر ثانیه، ساخت تجهیزات هیدرومکانیکال آن به صورت کامل در داخل کشور انجام شده است.
ایزدجو گفت: ۶ هکتار درختکاری در مجاورت شهر حسینیه برای بهبود وضعیت گردشگری و محیط زیست اطراف سد انجام شده است که باعث توسعه گردشگری و خوش منظر شدن دریاچه سد میشود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه ۷۵ درصد از پروژه در این دولت انجام شده است، تصریح کرد: تاکنون برای این طرح ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و برای آبگیری این سد ۴ روستا با جمعیت ۷۶ نفر با ۱۳ خانوار جابجا شده که یک روستا ساکن دائم و سه روستا موقت بودهاند.
در ادامه این مراسم رئیس جمهور با قدردانی از مجموعه سازمان آب و برق خوزستان و ابراز خرسندی از گزارشات مدیرعامل سازمان گفت: مردم اندیمشک در سالهای دفاع مقدس فداکاریها و رشادتهای زیادی در جبهههای نبرد از خود به نمایش گذاشتند.
وی افزود: سیلابهای فصلی همواره یکی از مخاطرات مردم منطقه بوده است که با احداث این سد میتواند به فرصتی برای توسعه اقتصادی مردم منطقه مبدل شود.
در ادامه با دستور دکتر روحانی به صورت رسمی آبگیری سد آغاز شد.
کد خبر: 856
شنبه , 11 اردیبهشت 1400 - 15:17
- چاپ
سد بالارود در استان خوزستان با سرمایهگذاری 645 میلیارد تومان در هفته چهارم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نیرو افتتاح شد.