کد خبر: 3161
پنجشنبه , 17 خرداد 1403 - 15:18
همیاری اجتماعی  با همراهی مردم

یاددداشت زهرا عزیزپوریان با عنوان همیاری اجتماعی با همراهی مردم می پردازد.

به گزارش مهرگان پرس،مردمانش به همدلی و همراهی معروف هستند، رشادت­های زیادی از اقوام این مُلک از قدیم تا به حال بر سر زبان­هاست. از دیار کرمانشاه و اهل کنگاور است و همچون دیگر همشهری­ها و هم استانی­هایش اتحاد و همدلی در خونش می­جوشد. بیش از یک دهه می­شود که همراه خانواده رسالت است، تجربیات زیادی در این مسیر کسب کرده و امروز خودش می خواهد آنچه دیده و شنیده را به اشتراک بگذارد.

حمیدرضا رستم­آبادی در سال 92با پیوستن به سازمان رهیاری بانک قرض­الحسنه رسالت با دیگر رهیاران، همگام و برای به ارمغان آوردن روزهای خوب و اتفاقات مهم درخانواده بزرگ رسالت

هم پیمان شده است.

چندسالی در سازمان رهیاری بانک قرض­الحسنه رسالت درمسئولیت­هایی همچون اعتبارات، معاون و مسئول شعبه در شهرستان­های کنگاور، سنقر و کرمانشاه به مشتریان این سازمان خدمت کرده است. حال در نقش رهیار در کنار دیگر اعضای خانواده رسالت حضور دارد و همچون دیگراعضا برای اعتلا و سربلندی این خانواده در تلاش است.

او که پیش ازاین نماینده امور دبیر در شرق استان ودر شهرستان­های کنگاور، صحنه، سنقرو هرسین بوده هم اکنون به عنوان رهیار محدوده شهرستان صحنه فعالیت دارد و راهبری کانون همیاری اجتماعی قائم آل محمد کنگاور را نیز عهده دار است. درک خوبی از همیاری اجتماعی دارد، بیشتر وقتش در جمع مردمان شهرو روستاست و تلاشش برای تحقق سبک بهتر کارو زندگی با همراهی مردم این دیار است.

با لهجه شیرینش می­گوید عامل موفقیت و پیشرفت هر جامعه­ای با هم بودن و تکیه بر توان و ظرفیت جمعی است. این جامعه می­تواند تیم فوتبال باشد، یا یک لشکر در مقابل دشمن و یا اعضای کانون های همیاری اجتماعی.

اعتقاد دارد همیاری اجتماعی بهترین راهکار را به عضو در جهت رسیدن به هدف، ایجاد تغییر و یا بهبود در زندگی، کسب و کار و توانمندسازی اقتصاد خانواده­ها ارائه می­دهد.

حس خوبی از همیاری اجتماعی می­گیرد و می­گوید در حوزه توانمندسازی اقشار مختلف جامعه بخصوص در شهرهای کوچک و روستاها، همیاری اجتماعی مهمترین زمینه حضور مردم را فراهم می کند و به طور یقین اعضا با درکنار هم بودن و همیاری و همدلی می­توانند گرهی از مشکلاتشان را باز کنند و این حس خوب را داشته باشند.

از کانون همیاری اجتماعی قائم آل محمد می­گوید، از اینکه حدود 400نفرکارمند و بازاری، کشاورز و کسبه عضو دارد و دور هم جمع شدن تا به قول خودشان برای همدیگر گره­گشا باشند.

خادم یاران را یکی دیگر از کانون­های همیاری اجتماعی در این شهرستان­ها عنوان می­کند که اعضای کانون به جای اینکه مواد غذایی و البسه برای نیازمندان تهیه کنند، همگی تصمیم گرفتند با در اختیار گذاشتن مبالغ نقدی و تجمیع منابع از گردش مالی، امتیاز وام در اختیار افراد معرفی شده بگذارند و هرکس به تناسب نیازش از وام قرض­الحسنه استفاده کند.

می گوید مردمان اینجا کم­کم با مفاهیم همیاری اجتماعی و کارآفرینی اجتماعی آشنا شدند و در این بین افرادی هستند که دغدغه­مندی­های خود را دارند و به عنوان فعال اجتماعی یا راهبر کانون­های همیاری اجتماعی، ما و اعضای کانون­ها را همراهی می­کنند.

خودش را جزیی از مردم این شهر و روستاها می­داند وپای صحبتشان می­نشیند، آنها از نیازهایشان می گویند و رستم­آبادی تمام سعیش را به کار می­گیرد تا دغدغه­ای از مردم این دیار برطرف کند. یکی نیاز روستایشان را تنور صنعتی می داند و رستم­آبادی چندین بار به تبریز سفرمی­کند تا بتواند از طریق تولیدکننده این دستگاه و عرضه در ام بازار، وسیله را فراهم و نیاز مصرف کننده را برطرف کند. دیگری برای معلولین و کم شنوایان درخواست سمعک می­کند و رستم­آبادی عرضه کننده سمعک را به ام بازار وصل می کند. گویی نقش رستم آبادی پیوند دادن مصرف کنندگان و عرضه کنندگان در ام بازار است.

می­گوید استقبال مردم روز به روز در حال افزایش هست و بخوبی پذیرفتند که احساس همیاری و کارگروهی؛ بالاتر و عمیق­تر از احساس مسئولیت فردی است و الگوی تعالی اجتماعی رسالت توانسته برای اعضا انگیزه کافی جهت مشارکت و عضویت هرچه بیشتر را ایجاد کند. رستم­آبادی شغل اصلی مردم این شهرستان ها را کشاورزی و دامداری عنوان می­کند و می­افزاید ظرفیت منطقه برای این کارو کسب ها بالاست و در این خصوص با تولیدکنندگان و عرضه­کنندگان ماشین­آلات و ادوات کشاورزی در ارتباط هستیم، همچنین تعداد ۲۸غرفه در سامانه ام­بازار در زمینه عرضه ادوات و ماشین آلات کشاورزی، لوازم خانگی، دام سبک، مبلمان، فرش، دوچرخه، موتورسیکلت و...ایجاد شده است.

رستم­آبادی که حرف برای گفتن بسیار دارد از خاطراتش در این مسیر می­گوید، از اتفاقاتی هرچند کوچک که شاید خاطره­ای به یادماندنی از خود به جای بگذارند. اشتغال تک تک کسانی که تا پیش از این بیکار بوده و حال با کمترین سرمایه و با دراختیار گرفتن ابزار و وسایل کار از ام بازار مشغول به کار شده اند شیرینی ماندگار برای هرکدام از همراهان رسالت به بار خواهد آورد که شیرینی این طعم تا همیشه با ما خواهد ماند.

یک روز داخل گل فروشی در حال تشریح فعالیت سازمان­های رهیاری بودم که جوانی گفت " فکری به حال جوونا هم بکنید تا بتونیم ازدواج کنیم"

صحبت های این جوان تلنگری بود تا به فکر ارائه بسته ازدواج شامل (تالار پذیرایی، مزون و سالن آرایش عروس،گل آرایی ماشین و تصویربرداری مجالس و... در ام­بازار باشم تا جوانان بتوانند از این خدمت به صورت یکجا بهره­مند شوند. درآینده نزدیک با ایجاد غرفه در ام بازار این بسته در اختیار اعضای نهاد مردمی رسالت قرار می گیرد و حس خوشایند و خاطره شیرین برای ما به همراه خواهد داشت.

رستم آبادی از همیاری اجتماعی برایمان گفت، از وجود افرادی که دغدغه جامعه را دارند و ترکیب این دو همواره می تواند در موفقیت و پیشرفت جامعه و ایجاد مشاغل خرد و خانگی و تولید در روستاها و شهرهای کوچک و فروش در شهرهای بزرگ سهم بسزایی داشته باشند. رستم آبادی ها در گوشه وکنار شهرو روستاها همراه اعضای کانون های همیاری اجتماعی هستند تا با هم به تحقق شعار سبک بهتر کار و زندگی جامه عمل بپوشند. ما هم از پشتکارش دیدیم، از همتی که شهرستان صحنه را متحول کرد، شهرستان مرزی که بیکاری در آن بیداد می کند ولی رستم آبادی بازار آنجا را گرم کرد وبه هم رسانی خوبی بین مصرف کنندگان و عرضه کنندگان کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم این دیار است.