به گزارش مهرگان پرس، "داریوش حسننژاد" در نشستی مجازی که با خبرنگاران استان برگزار شد، گفت: با توجه به پیش بینیهای سازمان هواشناسی و هشدارهای اعلام شده در زمینه خشکسالی در سال آبی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، شرکت آب منطقهای با تشکیل جلسات متعدد با سازمانهای بهرهبردار از منابع آب همچون سازمان جهاد کشاورزی و آبفای لرستان و شورای حفاظت منابع آب استان، مسائل و مشکلات پیش رو را بررسی و تصمیماتی جهت عبور با کمترین مشکل از وضعیت خشکسالی موجود اتخاذ کرد.
حسننژاد افزود: از جمله اقدامات صورت گرفته در زمینه خشکسالی میتوان از برخورد شرکت آب منطقهای با برداشتهای غیرمجاز از منابع آب، اعمال مدیریت بهرهبرداری از سدهای موجود اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان خاطرنشان کرد: کشت برنج در حال حاضر یکی از چالشهای جدی کشور و استان است. کشت محصولات آب دوست با وضعیت منابع موجود آبهای سطحی استان و خشکسالی حاکم در این بخش همسو نیست. سازمان جهاد کشاورزی نیز ملزم به اقدام در خصوص جلوگیری از کشت محصولات آبدوست و مدیریت کشت در استان شد.
وی تصریح کرد: مهمترین راهکار مدیریت منابع آبی در شرایط کنونی کشور، صرفه جویی در مصرف آب شرب، جلوگیری از اضافه برداشت و برداشتهای غیرقانونی و نصب کنتورهای هوشمند است.
حسن نژاد با اشاره به اینکه برق چاههایی که بیش از مقدار مجاز آب مصرف میکنند قطع میشود، افزود: محدود کردن کشت محصولات آبدوست با همکاری سازمان جهاد کشاورزی لرستان از دیگر ابزارهای مدیریت منابع آبی در استان لرستان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با بیان اینکه در برخی از رودخانهها استان با ۷۹ تا ۸۰ درصد کاهش آبدهی مواجه هستیم، گفت: دبی رودخانه خرم آباد در تیر ماه جاری در محل دوآب ویسیان ۳.۹۴ مترمکعب بر ثانیه بوده که نسبت به سال گذشته در این زمان حدود ۴۷ درصد کاهش دبی داشته است.
حسننژاد با اشاره به اینکه ۱۸ اکیپ این شرکت متشکل از ۴۵ نفر وظیفه بازرسی و جلوگیری از هرگونه حفر غیرمجاز و بهرهبردار غیرمجاز را بر عهده دارند، افزود: در حال حاضر ۱۳۷۸ کنتور حجمی هوشمند روی چاههای استان لرستان نصب شده و در سال جاری ۲۵۰ کنتور بر چاههای کشاورزی نصب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان مشکل پیشرو در نصب کنتورهای هوشمند را ناتوانی کشاورزان در خرید کنتور دانست و گفت: در این راستا تقسیط و اعطای تسهیلات برای خرید کنتورهای هوشمند به کشاورزان اعطا میشود.
حسننژاد با اشاره به اینکه کاهش دبی کشکان موجب نوبتبندی آب در پلدختر شده و مشکلی وجود ندارد، ادامه داد: تامین آب باغات پلدختر نیز از طریق محدود کردن کشت برنج و کمک به تسریع در ساخت سد معشوره مدیریت میشود.
حسن نژاد تصریح کرد: برای حل مشکل خرید کنتور با بانکها از جمله بانک کشاورزی رایزنی های لازم صورت گرفته است تا جهت خرید کنتور تسهیلات لازم در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
کد خبر: 1089
يكشنبه , 13 تیر 1400 - 16:15
- چاپ
مهمترین راهکار مدیریت منابع آبی در شرایط کنونی کشور، صرفه جویی در مصرف آب شرب، جلوگیری از اضافه برداشت و برداشتهای غیرقانونی و نصب کنتورهای هوشمند است.